facebooktwitter  

Η γνώση δεν έχει ηλικία


Μου αρέσει που πάω σχολείο όπως η μικρή μου κόρη...

Δερμεντζής Στέλιος

Άρπαξα την ευκαιρία


Χρειαζόμουν τίτλο σπουδών για την εύρεση εργασίας και δεν είχα...

Ματζιάρη Ασημίνα

Έλα και συ στα Σ.Δ.Ε.


Μην αφήνεις το μέλλον σου στην τύχη...

Μάλαμας Ιωάννης

Δεν είναι αργά...

Ποτέ δεν είναι αργά για μάθηση, για γνώση. Πάρε την ευκαιρία και μη διστάσεις ούτε λεπτό...

Ζαλούμης Χριστόδουλος

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

kpe-pierias Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του ΣΔΕ Σερρών και παράρτημα Ροδόπολης επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου που εδρεύει στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας.

Παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Είμαστε αυτό που χτίζουμε, χτίζουμε αυτό που είμαστε".

 

Συγκεκριμένα, περπατήσαμε στα καλντερίμια του χωριού, παρατηρήσαμε, σκεφθήκαμε, συζητήσαμε, παίξαμε, στο πλαίσιο της προσπάθειας να σεβαστούμε, να κατανοήσουμε και να διδαχτούμε από το παρελθόν.

 

 

Ευχαριστούμε την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, τον Μιχάλη, τη Βικτωρία, την Ιωάννα και τη Μαρία για την εξαιρετική περιήγηση και την εγκάρδια φιλοξενία τους!

Μακάρι να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί!


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ! !
 

Εκδρομή του ΣΔΕ Σερρών και του Παραρτήματος Ροδόπολης

kalampakaΣτις 23 και 24 Μαΐου 2015, οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Σερρών και του παραρτήματος της Ροδόπολης, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελάτη, στα Τρίκαλα και στα Μετέωρα.

Το κέφι και το γέλιο στη διαδρομή έρεε άφθονο και όλοι νιώσαμε λίγο σαν έφηβοι.

Συνοδοί εκπαιδευτές: Ο Διευθυντής μας ο κύριος Κιολδέλης Γιάννης που κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και όλα τα εμπόδια, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε αυτή την τόσο όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή, η Φιλόλογος του ΣΔΕ Σερρών Πελτέκη Μαρία, που κρατούσε τις ισορροπίες και η Φιλόλογος του ΣΔΕ Ροδόπολης Κατερίνα Πιπερτζή που πυροδοτούσε το κέφι.

Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το φυσικό τοπίο, να νιώσουν συναισθήματα δέους και θαυμασμού αντικρίζοντας τα Μετέωρα.

Οι εκπαιδευόμενοι ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψη στο εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακού «Χαλβά Φαρσάλων» και σιροπιαστών, του κυρίου Μπουλογιώργου, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στο χώρο του εργαστηρίου. 

Ακόμη, θερμές ευχαριστίες χρωστάμε στον κύριο Καραγιώργο Στέλιο, διευθυντή του Μουσείου Τσιτσάνη, που είχε την καλοσύνη να μας ξεναγήσει στην παλιά πόλη των Τρικάλων και να μας μιλήσει για το Μουσείο Τσιτσάνη και για την επικείμενη λειτουργία του στο χώρο των παλιών φυλακών Τρικάλων.

Τέλος ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στο εργαστήριο Αγιογραφίας, που είχαν την καλοσύνη να μας ξεναγήσουν στο χώρο τους και να μας μυήσουν στην Τέχνη της Αγιογραφίας.

 

 

 

 

 

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι πέρασαν πολύ καλά και το πρώτο βράδυ αφού διασκέδασαν μέχρι πρωίας σε ρεμπετάδικο, στο κέντρο της πόλης.

Παιδιά να είμαστε όλοι γεροί και χαρούμενοι και να πραγματοποιήσουμε και άλλες τέτοιες εκδρομές. Και μην ξεχνάτε! «Οι καλοί περνούν καλά παντού»!
 

Βόλος - Ετήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή

Στις 31 Μαϊου και 01 Ιουνίου 2014 το ΣΔΕ Σερρών πραγματοποίησε την ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή του, στην πόλη του Βόλου.

Αρχικά επισκευθήκαμε το Μουσείο που στεγάζεται στο παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου  & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα, στον Βόλο, το οποίο παρουσιάζει την καθημερινή ζωή στο εργοστάσιο, καθώς και όλα τα στάδια της παραγωγής διαφορετικών τύπων τούβλων και κεραμιδιών.(περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 9 Μαΐου οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σερρών επισκέφτηκαν το ενυδρείο της Βυρώνειας, τον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας και στην συνέχεια τον μαγευτικό υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης Σερρών. Στο ενυδρείο είδαν ψάρια, χελώνες καθώς και σπάνια είδη από φίδια. Μεγάλη έκπληξη στους μαθητές έκανε ο κροκόδειλος.

Στην συνέχεια έκαναν μια δροσερή στάση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας.

Για το τέλος έμεινε η μοναδική βόλτα με τα βαρκάκια μέσα στον υπέροχο κόσμο της λίμνης Κερκίνη. Εκεί γνώρισαν από κοντά αρκετά είδη πτηνών όπως κορμοράνους, αργυροπελεκάνους, ερωδιούς, μιας και τα βαρκάκια πλησίασαν αρκετά κοντά στην περιοχή των πτηνών.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ Κερκίνη - Περιβαλοντική Εκδρομή.

Την περιβαλλοντική εκδρομή την συνόδευσαν οι εκπαιδευτές Τσεγγελίδης Γεώργιος (Περιβαλλοντικός Γραμματισμός) και Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος (Επιστημονικός Γραμματισμός).

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Καστοριά

Στις 25 και 26 Μαϊου 2013 το ΣΔΕ Σερρών πραγματοποίησε την ετήσια εκπαιδευτική εκδρομή του, στην πόλη της Καστοριάς. Εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα η εκδρομή ήταν γεμάτη από όμορφες και χαρούμενες στιγμές !!!!

 

Περισσότερα...

Αναζήτηση

Newsletter

Δώστε το αποτέλεσμα του 1+2
Όνομα-Επώνυμο
Email:

Eco Festival 2015 - Serres

Eco Festival

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

ΣΔΕ Σερρών 10 χρόνια

Επετειακό περιοδικό